Παράλληλες Δράσεις

Οι Παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου Σάββατο 1 Απρίλη

  • Οι συνάδελφοι Γιώργος Μαράκης και Αντώνης Μαργαρίτης θα παρουσιάζουν «το οπτικό σύστημα του οφθαλμού» και «το οπτικό σύστημα του ψαριού και η υποβρύχια όραση»  με μαθητές του Πειραματικού Λυκείου  σε αίθουσα του σχολείου.
  •  Θα υπάρχει από 13.00 έως 14.30 περίπου βιωματικό εργαστήριο : «το φως υπό το πρίσμα του θεατρικού παιχνιδιού» με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Α΄ βάθμιας Βελεγράκη Φωτεινή. (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, αφού μπορούν να συμμετέχουν 25  σύνεδροι).
  • Θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίων Φυσικής από το 1860 έως σήμερα, με υπεύθυνο τον Φυσικό Μπάμπη Παναγιωτάκη. Τα βιβλία ανήκουν στην προσωπική συλλογή του κ. Παναγιωτάκη.
  •  Ανάρτηση banner εκπαιδευτικών προγραμμάτων Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης με υπεύθυνο τον Αμανατίδη Ανδρέα, Πρόεδρο Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης.
  •  Στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου 13:00 – 14:10 θα παρουσιαστούν παράλληλα με το συνέδριο οι ακόλουθες πειραματικές δραστηριότητες:
 

13.00

Εργαστηριακές δραστηριότητες Φυσικής προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα της σχολικής τάξης Αναστασάκης Νίκος

Φυσικός Β’ βάθμιας εκπαίδευσης

 

13.25

 

Διδακτικό σενάριο: Το Φως

Παναγιωτάκης Χαράλαμπος

Βενιώτη Ανθή

Φυσικοί Β’ βάθμιας εκπαίδευσης

 

13.45

 

Διάθλαση φωτός-πρόταση διδασκαλίας για το δημοτικό σχολείο Στυλιανακάκης Γιάννης

Εκπαιδευτικός Α΄ βάθμιας

14.10

 

Αξονικός τομογράγος με LEGO Ορφανάκης Μιχάλης

Φυσικός Β’βάθμιας εκπαίδευσης

 

Advertisements